Til toppen

Anno 1024: året som forvandlet Norge

Ole Petter Erlandsen
Produktnummer: 9788271996918
Leveringstid:

inkl. mva.

  • Utgivelsesår: 2024
  • Forlag: Proklamedia
  • Språk: Bokmål
  • Innbinding: Innbundet
  • Kategori: Historie
  • Forfatter: Ole Petter Erlandsen

Skal vi forstå vår egen tid og klare å se fremover, må vi kjenne vår egen historie. Hvilken arv har Gud gitt oss å forvalte? Innføringen av Kristenretten i 1024 er en milepæl i vår historie og viser oss evangeliets forvandlende kraft i en kultur som var preget av vold og overgrep. Anno 1024 gir deg et grunnlag å forstå vår kristne historie på og vil gi deg et nytt perspektiv på hva Evangeliet kan bety i vår tid. 

Vi vet at våre forfedre dro i viking, men vet vi hva som fikk dem til å holde opp?
Denne boken er skrevet for deg som lurer på hvordan Norge er blitt som det er blitt. Hvordan vi gikk fra å være et folk som herjet, plyndret og blotet mennesker til å bli en rettsnasjon som tok vare på de fattige, forbød drap på spedbarn og satte en stopper for ættehevnen.
I 2024 er det tusen år siden Norge fikk sine første kristne lover. Det var en sann revolusjon som fikk avgjørende betydning for lov og rett, for vår kultur og våre verdier. Men det startet ikke der.
Forfatteren tar oss med tilbake til begynnelsen - til snekkeren fra Galilea. Viser hvordan hans tanker om liv og menneskeverd forplantet seg gjennom et Europa som lå nede etter Romerrikets fall. Forteller om pionerene som, med fare for egne liv, brakte budskapet nordover til våre kyster. Gir eksempler på hva de kristne lovene fikk å si for samfunnet. Og ikke minst lurer han på hvordan vi kunne glemme en så avgjørende del av vår egen historie.
Ole Petter Erlandsen er faglig leder i Åpne Dører, en organisasjon som arbeider for forfulgte kristne verden over. Tidligere har han mange års erfaring som pastor i Oslo og er kjent for noen som en ivrig forfatter av kronikker og debattinnlegg. Ole Petter bor i Nittedal, er gift med Anne Mari, har fire voksne barn og seks barnebarn.