Til toppen

Bok & Medias julekrybbeutstilling

Julekrybben har nå blitt en del av en større, permanent utstilling; "Veien", en vandring gjennom bibelen.

Inngangsavgift: Voksne 60,-, Barn (0-12) 30,-
Åpent i butikkens åpningstid, hele året.

Guiding i julekrybben, julen 2023
Lørdag 2/12, 9/12 og 16/12.
kl 13.00 og 15:00

Velkommen til julekrybben!

Hvor mange krybber? «Gjennom årene har vi samlet over 300 ulike krybber fra over 50 forskjellige land», sier Hans Petter Foss, som er initiativtageren til utstillingen. «Og de fleste vil bli utstilt også i år.»

Hva er visjonen? «Hovedtanken er at utstillingen kan være med på å vise at Jesus ikke bare tilhører noen av oss, eller bare noen kulturer, men alle folkeslag. Det er et gledesbudskap til HELE verden. Så her har vi krybber fra Pakistan, Uganda, Mexico, Kina, Polen, England og Sverige, for å nevne noen. Det er alltid spennende å se hvordan ulike kulturer har gitt krybbefortellingen forskjellige uttrykk. Noe vi, følgelig, også kan lære litt av.»

Men hvordan begynte det? Hva var utgangspunktet for at dere startet med julekrybber i 1992? «I en sammenheng ble det påstått at nå hadde julenissen vunnet over Jesusbarnet, og det kjente jeg at jeg ble utfordret av. Så ut ifra dette begynte vi å lage en utstilling rundt Jesu fødsel, samt å samle krybber. Og nå har vi holdt på i 27 år. Selv om utstillingen har blitt litt mindre nå enn den var for noen år siden, har vi fremdeles utstilt ca. 250 krybber.»

Er det mange som besøker utstillingen? «Gjennom årene har det vært veldig mange. Både barn og voksne. Vi har også hatt guidede turer for barnehaver, skoler og voksenopplæringssammenhenger. Men like viktig er kanskje at mange har fått et besøk i utstillingen som en del av deres faste juletradisjoner. Enten de har kommet sammen, slik som foreldre eller besteforeldre med barn og barnebarn, eller alene. Dessuten er det mulig å sette seg ned foran den største krybben for å ta seg en hvil eller bare være stille. Men også for å høre Juleevangeliet som avspilles hvert kvarter hver dag i adventstiden.

Er det ellers noe du vil tilføye? «Ikke annet enn; Hjertelig velkommen!!!»