Til toppen

KRL-biblioteket: Norrøn tro og kristningen av Norge : kristningen av Norge - en religionshistorisk innføring til perioden 800-1050

Olav-Kansgar Straum
Produktnummer: 9788245001471
Leveringstid:

inkl. mva.

  • Utgivelsesår: 2004
  • Forlag: Fagbokforlaget
  • Språk: Bokmål
  • Innbinding: Heftet
  • Kategori: Religion / Teologi
  • Antall sider: 76
  • Forfatter: Olav-Kansgar Straum

I dette heftet beskriver Olav-Kansgar Straum på en kortfattet måte en av de mest avgjørende kulturelle omveltningene i vår historie, nemlig kristningen av Norge. Forfatteren framstiller denne omveltningen som en lang og sammensatt prosess som strakte seg over flere århundrer. Videre hevder forfatteren at dette var en prosess der religion og samfunn, kult og politikk var uløselig knyttet til hverandre. Hans grunnforståelse er derfor at denne prosessen best forstås dersom en sammenholder kunnskap om den førkristne tro og kult, den kulturelle utvikling generelt, kirkens misjon og samlingskongenes politiske aktivitet i ett faglig grep. Forfatteren hevder også at kristningen som prosess på ingen måte var sluttført i og med Olav Haraldsson og innføringen av kristendommen rettslig og politisk. Det tok flere generasjoner etter dette før kristne ideer og forestillinger fortrengte den førkristne mentalitet og ble en del av den vanlige manns og kvinnes tenkemåte.

Norrøn tro og kristningen av Norge er et av heftene i dette pensumsalternativet innenfor KRL-studiet. Fagbokforlaget har invitert en rekke ledende fagfolk til å skrive om det fagområdet de har jobbet mye med. På denne måten formidles de ulike KRL-temaene av fagpersoner som kjenner faget og målgruppen godt. krl-biblioteket er også til stor nytte både for lærere i grunnskolen og andre som interesserer seg for emner innenfor religion, livssyn og filosofi. KRL-biblioteket: Dette heftet er en del av KRL-biblioteket, som er et nytt pensumalternativ innenfor KRL-faget. Fagbokforlaget har invitert en rekke ledende fagfolk til å skrive om det fagområdet de har arbeidet mye med. På denne måten formidles de ulike KRL-temaene av personer som kjenner faget og målgruppen godt. KRL-biblioteket er også til stor nytte for både lærere i grunnskolen og andre som interesserer seg for emner innenfor religion, livssyn og filosofi. Fagredaktør for serien er Olav-Kansgar Straum.