Til toppen

Morgenstjernen: roman

Karl Ove Knausgård
Produktnummer: 9788249523467
Leveringstid:

inkl. mva.

  • Utgivelsesår: 2021
  • Forlag: Cappelen Damm
  • Språk: Bokmål
  • Innbinding: Heftet
  • Kategori: Romaner
  • Antall sider: 663
  • Forfatter: Karl Ove Knausgård

En kveld sent i august dukker det opp en enorm stjerne på himmelen. Ingen vet sikkert hva slags fenomen det er. Samtidig begynner merkelige ting å hende i utkanten av menneskenes tilværelse. Denne romanen følger ni av dem gjennom to intense dager, under lyset fra den nye stjerne.

"Morgenstjernen" er en roman om det vi ikke forstår, det store dramaet sett gjennom det lille livets begrensede linse. Men først og fremst er det en roman om hva som skjer når de mørke kreftene i verden settes fri.

"En underholdende studie av det ureflekterte livet, en utforskning av hvordan et sekularisert samfunn velger å ikke ta i betraktning det som ikke passer inn i de rådende forklaringsmodellene som våre ulike vitenskaper tilbyr, og hvilke konsekvenser, moralske og andre, dette fører til"
CLAES WAHLIN, AFTONBLADET (SVERIGE)

"En overskuddspreget utforskning av livet, døden, og det som kommer før og særlig etter … Knausgård er god på detaljer. Nydelig til stede i nettopp hverdagen, god til å vise fram hva vi egentlig holder på med, mye av tida vår"
GERD ELIN STAVA SANDVE, DAGSAVISEN
 
"Eit filosofisk prosjekt som byr seg fram til lesaren som ein reiskap til refleksjon over livets ytste vilkår, nemleg døden … Med nedrivinga si av dei tette skotta mellom rasjonalitet og religiøsitet, sanseverda og det oversanselege, tru og vitskap, snusfornuft og kunstnarleg fantasi, skaper romanen rett nok ikkje noka ny verd; men han legg ein forelda materialisme bak oss og opnar for refleksjon på tvers av gamle grenser"
KAJ SKAGEN, DAG OG TID