Til toppen

Guds hjertes tanke

Øystein Johnson
Produktnummer: 9788299863339
Leveringstid:

inkl. mva.

Førpris: 249,-

  • Utgivelsesår: 2018
  • Forlag: Johnson forlag
  • Språk: Bokmål
  • Innbinding: Heftet
  • Kategori: Kristendom
  • Antall sider: 435
  • Forfatter: Øystein Johnson

Guds hjertes tanke har én målgruppe: Det tenkende mennesket, skapt i Guds bilde, men falt ned i forskjellige båser, kulturer, ismer og religioner. Som de eneste som kan kommunisere
med Gud, til forskjell fra dyrene, er mennesket ikke et utviklet dyr. Gud skapte dyr, fugler, fisker og amfibier "hvert etter sitt slag" og oss – kronen på verket – til samfunn med sin egen kjære Sønn. Gud elsker deg om du er ateist, evolusjonist, newager, sikh, har snilt eller slemt gensett, er frimurer, katolikk, protestant, muslim eller jøde. Det er Guds vilje – han har faktisk tre viljer – at alle mennesker skal komme til tro på Jesus og at ingen skal gå fortapt. Boka kan også brukes som lærebok, noe pensjonert landmåler, Victor Strøm, Drøbak, gjør. Johanna Suhrland, pensjonert journalist og filolog, Jessheim skriver: «Jeg tror du har en (nåde)gave til å vise kristen tro i forhold til andre religioner, en veldig viktig oppgave i vår tid.»

«Christopher Hitchens og Richard Dawkins selger i milliontall. Du har trykket opp 500 eks. Deres argumenter er så svake og overfladiske at de ikke kan sammenlignes med dine. De behager massene; ditt ønske er å behage Gud …» (Ali Shirazi, student fra Iran, NMBU).

Boka har to tillegg; et lite om ekteskapet, Guds bærebjelke i ethvert samfunn, og en lang utlegning av amillianismen – endetidssynet som tolker Johannes Åpenbaring symbolsk og syklisk, hevder at vi lever i «de tusen år» nå, at Jesu usynlige komme til lufthimmelen for å rykke bruden bort når som helst (synet John Nelson Darby promoterte i 1830, og som Left Behind-bevegelsen er tuftet på) er et falsum, og at Jesus kommer tilbake på jordas siste dag til dom og til frelse først nå alle hans fiender er lagt for hans føtter.