Til toppen

Er ateismen død?

Eric Metaxas
Produktnummer: 9788230216668
Leveringstid:

inkl. mva.

  • Utgivelsesår: 2022
  • Forlag: Hermon
  • Språk: Bokmål
  • Innbinding: Heftet
  • Antall sider: 338
  • Forfatter: Eric Metaxas

I 1966 hadde Time Magazine en forside med tittelen: «Er Gud død?» Denne boken er et svært underholdende, imponerende omfattende og provoserende svar på dette spørsmålet. Med en stemme preget av humor, tyngde og poesi henter Metaxas fram tanker fra C.S. Lewis og G.K. Chesterson mens han med snert og logikk legger fram sine motargumenter mot et univers uten en Skaper. Underveis presenterer han enestående og iblant forbløffende nye beviser og argumenter basert på både arkeologi, vitenskap og historie. På denne måten viser han oss at mye av det vi tidligere har antatt om de største spørsmålene rundt menneskehetens eksistens, er svært utdatert og trenger en snarlig revurdering. Han deler også historiene til noen av det foregående århundrets beste forskere - og tidligere ledende ateister - som gjennom sine studier og intellektuelle ærlighet til slutt fant troen på den Skaperen de en gang hadde forsikret verden om at ikke eksisterte.

«Eric Metaxas skriver drivende godt om ting som er oppe i tiden, og hans nye bok er vanskelig å legge fra seg. Nyere forskning og massevis av eksempler fra vår tid peker på en Gud som har skapt og er til stede i historien med så sterke nye bevis at ateismen har fått et banesår som jeg tror det er vanskelig å bli helbredet fra.»
- Håkon Fagervik, leder for Bønnesenteret i Levanger
«Med stor taleferdighet og uimotståelig humor engasjerer Metaxas vanlige folk med historien om hvordan nyere oppdagelser har gjort ateismen både vitenskapelig, historisk og filosofisk uholdbar.»
- Hugh Ross, Ph.D., astrofysiker og grunnlegger og leder av organisasjonen Reasons to Believe