Til toppen

Når noen dør: en praktisk guide gjennom begravelsen, sorgen og tiden etterpå

Maria Lorentzen-Spydevold
Produktnummer: 9788284371573
Leveringstid:

inkl. mva.

  • Utgivelsesår: 2024
  • Forlag: Frisk
  • Språk: Bokmål
  • Innbinding: Innbundet
  • Antall sider: 189
  • Forfatter: Maria Lorentzen-Spydevold

Når noen dør er en praktisk trøstebok med alt du trenger å vite, og råd om hva som er normalt å føle, når noen du er glad i har gått bort.

De fleste av oss er dårlig forberedt til å være etterlatte etter dødsfall, selv om vi vet at vi kommer til å oppleve det i løpet av livet. Når man nettopp har fått dødsbudskapet, dukker det opp mange praktiske spørsmål i det som kan føles som kaos.

Hva gjør vi nå? Hvem ringer vi? Hva koster en begravelse? Hva med avdødes økonomiske forpliktelser? Hva er mitt ansvar? Svarene finnes i løsrevne brosjyrer og nettsider, men det er vanskelig å få oversikt. I tillegg kommer spørsmål som Hva bør vi si til barna? Kan jeg gråte foran ungene mine? Er det lov å le? Hvor lenge er det lov å sørge? Hvorfor er jeg blitt så distré? Går det noen gang over?

Denne boka er ment som en håndbok gjennom alle sorgens faser, fra det første sjokket til tiden etterpå, når hverdagen er tilbake.

 

Med personlige historier fra Espen Ropstad Nakstad, Cecilie Kåss Furuseth, Solveig Kloppen, Camilla Herrem og Karen Marie Berg.

Maria Lorentzen-Spydevold er sykehusprest ved sykehuset i Østfold. Hun har vokst opp med en far som var begravelsessanger i mer enn 5500 begravelser, og møter pårørende hver eneste dag i sitt yrke.