Til toppen

Kom, la oss drømme: døren til en bedre verden

Pave Frans / Austen Ivereigh
Produktnummer: 9788270244164
Leveringstid:

inkl. mva.

  • Utgivelsesår: 2023
  • Forlag: St. Olav
  • Språk: Bokmål
  • Innbinding: Heftet
  • Forfatter: Pave Frans / Austen Ivereigh

Under COVID-krisen sto pave Frans fjellstøtt som den åndelige verdens.leder han er. Med sitt store sosiale engasjement oppmuntret han menneskene til altruistisk omsorg, sosial distansering og omvendelse. Pandemien avslørte tydeligere enn noen gang verdens store skjev.fordeling og lidelse, slo han fast, men også menneskenes iboende sjenerøsitet, kreativitet, kraft og vilje til offer og endring. Enhver krise gir oss et valg. Har vi mot til å endre oss, kan vi komme styrket ut av den. Faller vi imidlertid tilbake til «gamle synder», gjør vi en alvorlig feil. La oss bruke muligheten COVID-krisen har gitt oss, til å arbeide for en bedre verden, oppmuntrer han. Vi må ikke la all lidelse være forgjeves!
I en direkte, kraftfull prosa, skrevet i sam.arbeid med hans biograf Austen Ivereigh, kritiserer paven systemene og ideologiene som har ført verden inn i elendighet, ikke minst den globale, profittbaserte økonomien og hensynsløse politikere som i sin streben etter makt skader både mennesker og miljø. Han presenterer så en inspirerende og ukonvensjonell handlingsplan for å bygge en bedre fremtid hvor verdens fattige og marginaliserte løftes opp og frem. Kom, la oss drømme sammen, inviterer han verdensledere - og deg og meg. Vi både kan og må!


Austen Ivereigh er en britisk forfatter og journalist som står bak to biografier om pave Frans: The Great Reformer (2014) og Wounded Shepherd (2019). Han er fellow i moderne kirkehistorie ved Campion Hall, Universitetet i Oxford.