Til toppen

Islam på norsk: moskeer og islamske organisasjoner i Norge

Kari Vogt
Produktnummer: 9788202293468
Leveringstid:

inkl. mva.

  • Utgivelsesår: 2008
  • Forlag: Cappelen Damm
  • Språk: Bokmål
  • Innbinding: Heftet
  • Kategori: Andre religioner
  • Antall sider: 334
  • Forfatter: Kari Vogt

Boken Islam på norsk kom ut første gang i år 2000, og har siden den gang blitt et standardverk for alle som vil vite mer om islams historie og praksis i Norge. 
Religionshistoriker Kari Vogt gir i dette pionérarbeidet et spennende og interessant bilde av framveksten av moskéer og islamske organisasjoner i Norge de siste tiårene. Hovedspørsmålene i denne boken lar seg oppsummere slik: Hva er de islamske institusjonenes historie i Norge? Hvilket budskap formidler de, og hva er forbindelsen til den muslimske verden utenfor Norge, til trosfeller i Europa og til religiøse autoriteter i opprinnelseslandene? Hvem har religiøs autoritet, og hvilken betydning har islamsk lov og ulike former for islamsk rettspraksis? Hva vet vi om muslimske kvinner som religiøse aktører i norske moskémiljøer? Hvilken rolle spiller sufi-brorskapene? Og sist, men ikke minst: Hvilke politisk-religiøse organisasjoner har sine representanter her i landet, og hvordan arbeider de? 
Med dyp innsikt og høyt refleksjonsnivå tar Kari Vogt opp disse og andre spørsmål rundt islams stilling i Norge, og i et nyskrevet forord kommenterer hun utviklingen de siste årene. 
Kari Vogt er religionshistoriker ved Institutt for kulturstudier og orientalske språk, Universitetet i Oslo, og regnes som en av våre fremste autoriteter på islam. Hun deltar både nasjonalt og internasjonal i en rekke utvalg som utreder og vurderer islam i dag, og er en hyppig brukt kommentator i tv og radio.