Til toppen

I skyggen av Monte Stello: roman

Andreas Markusson
Produktnummer: 9788292922989
Leveringstid:

inkl. mva.

  • Utgivelsesår: 2024
  • Forlag: Efrem
  • Språk: Bokmål
  • Innbinding: Innbundet
  • Kategori: Roman
  • Antall sider: 126
  • Forfatter: Andreas Markusson

Da jeg våknet i morges, kjente jeg meg så lett og fin. Jeg tok med myrteteen min ut på den stensatte enden av stien som jeg kaller for terrassen. Nedenfor lekte solen allerede med de rosa blomstene på mandeltreet til Vanina. Det er så vakkert nå i januar. Før bladene kommer. En dag er blomstene bare der, som om de kommer ingensteds fra.
 
Landsbypresten i Sisco får sin fredelige tilværelse forstyrret av et brev fra en aldrende Pascalino; han vil vende hjem. Pur ung forlot han Korsika for å krysse Atlanterhavet. Vanina, 17 år den gang og vansiret fra fødselen av, sto taus og så langt etter ham. Presten vinket Pascalino smilende farvel. Der og da bestemte Vanina seg for aldri mer å sette sine ben i kirken hans. Pascalino er blitt rik, og innen han kommer, vil han ha oppført en storslagen bolig i Sisco for seg og familien. Fasaden skal være en tro kopi av operaen i Ciudad Bolivar i Venezuela! Arbeidet skal vise seg å avdekke en hemmelighet som i et halvt hundreår har ligget skjult i skyggen av Monte Stello
 
Andreas Markusson har med et originalt person galleri skrevet en ny roman med handling fra Korsika. En historie om tap og fordømmelse, men også om storsinn og offervilje, og med en slutt som overrasker selv romanens hovedpersoner.

I skyggen av Monte Stello er forfatterens andre roman med handling fra Korsika. Markusson har også skrevet manus til filmer som Sonja, Appelsinpiken og Mars Venus. Markusson bor i dag på Korsika, og en en bygning i Sisco slik den framstår i romanen og med årstallet 1883 på den buede gesimsen, ga forfatteren ideen til romanen.