Til toppen

Hans Nielsen Hauge: Mannen som forandret Norge

Alv Magnus
Produktnummer: 9788271996178
Leveringstid:

inkl. mva.

  • Utgivelsesår: 2020
  • Forlag: Proklamedia
  • Språk: Bokmål
  • Innbinding: Innbundet
  • Kategori: Historie
  • Forfatter: Alv Magnus

Alv Magnus kommer med en ny, utvidet bok om Haugevekkelsen. Den forrige, Veirydder med gnagsår, kom ut i 1996 og ble utsolgt etter 6000 eksemplarer på rekordtid. Nå har han en revidert utgave med seks nye kapitler. De handler om gründere, kvinner, en lokal vekkelse og haugianernes innflytelse i Amerika.
Hauge er stadig aktuell. En ny generasjon må bli kjent med vekkelsen som rystet og forandret Norge.

Alv forteller historien om hvordan vekkelse formet det moderne Norge. For å forstå fremtiden er vi nødt til å kjenne fortiden. Derfor er denne boken utrolig viktig.
- Andreas Nordli, leder for Ungdom i Oppdrag

Boka representerer et unikt perspektiv på en unik mann. Alv Magnus ser sider ved Hauge og hans samtid som andre har en tendens til å overse. Magnus forteller Hauges historie med engasjement og innlevelse, men leverer også interessante analyser som viser at Hans Nielsen Hauge var og er viktig for norsk samfunnsliv og kirkeliv. En arv som fortsatt inspirerer og utfordrer.
- Karl Inge Tangen, pastor i pinsebevegelsen og forskningsleder ved Høyskolen for ledelse og teologi

Få personer har formet det moderne Norge mer enn Hans Nielsen Hauge. Men altfor mange vet lite om alt han bidro med - på svært mange områder. I denne boken gir Alv Magnus en bredt og engasjerende presentasjon av Hauge som forkynner, forfatter, industribygger og gründer og mye annet. Hauges livsverk inspirerer fortsatt!
- Espen Ottosen, informasjonsleder i NLM

Ved å fortelle Hauges historie utfordrer Alv Magnus vår tids kirke til å følge Jesus og til å bygge sin tro på Guds ord.
- Karl-Johan Kjøde, generalsekretær i Norges kristelige student og skoleungdomslag (NKSS)

En grundig, innholdsrik og opplysende beretning om et stykke norsk vekkelseshistorie med betydelig nedslagskraft for individet så vel som samfunnet. Les boken av Alv Magnus og bli styrket i troen på » hva Ånden formår.»
- Magritt Brustad, forkynner og bønneleder

Alv Magnus har gjort et dypdykk i Hauges liv og i bevegelsen han startet. En stor takk til forfatteren for denne skatten i norsk historie.
- Rune Edvardsen, misjonsleder i Troens Bevis Verdens Evangelisering

Det finnes bøker og det finnes Bøker. Denne boken er med stor B. Vi beveges og inspireres av den effekten genuin vekkelse og reformasjon hadde på vår nasjon, og vi får håp når vi ser hva som kan skje når Guds kall og kraft møter et «Ja!» fra oss. Dette er en klassiker ...
- Elin Linde Fagerbakke, leder av Kvinner i Nettverk