Til toppen

Er Bibelen Guds ord?

Ingulf Diesen
Produktnummer: 9788230216439
Leveringstid:

inkl. mva.

  • Utgivelsesår: 2022
  • Forlag: Hermon
  • Språk: Bokmål
  • Innbinding: Heftet
  • Antall sider: 128
  • Forfatter: Ingulf Diesen

Mye i samtiden vil rokke ved Bibelens autoritet. Når all sannhet blir subjektiv, vekker troen på at det finnes én sannhet - og at denne sannheten finnes i Bibelen - motstand. Derfor står det i dag, mer enn noen gang, en kamp rundt det å være tro mot Skriften. Denne boken er et kampskrift for troen på at Bibelen er Guds inspirerte Ord; troen på at Bibelen ikke bare inneholder, men er Guds Ord til oss.
I kamptider i kirkehistorien ble bekjennelsene til. Da det var kamp om Kristus - og treenigheten - fikk vi den apostoliske trosbekjennelsen. På samme måte ble de lutherske bekjennelsesskrifter til. Det er derfor naturlig å forvente at kampen rundt Skriftens autoritet vil føre til at det blir formulert sterke troserklæringer om Bibelen.
Den norske evangeliske allianse besluttet 9. januar 1974 å samle seg om en basis, et trosgrunnlag, for sitt arbeid. Den første setningen taler om Bibelen som guddommelig inspirert og ufeilbarlig. Det er et eget avsnitt om dette i denne studieboken.
Igjen er det tid for at vi som kristne står sammen for å løfte fram Bibelens autoritet, og at vi bevisstgjøres og lever i samsvar med det.
Denne boken er minst like aktuell i dag som da den først ble utgitt, og anbefales på det varmeste til studiegrupper, spesielt for studenter og skoleungdom.