Til toppen

En enkel måte å be på: Martin Luthers bønneråd

Martin Luther
Produktnummer: 9788293546320
Leveringstid:

inkl. mva.

  • Utgivelsesår: 2022
  • Forlag: EB Media
  • Språk: Bokmål
  • Innbinding: Heftet
  • Kategori: Bønn
  • Antall sider: 70
  • Forfatter: Martin Luther

Nå er Martin Luthers lille bønnebok tilgjengelig på norsk. I En enkel måte å be på blir Fadervår, de ti bud og trosbekjennelsen gjenopplivet, aktualisert og gjort til bønner for vanlige folk.

Et nyttig mønster for bønn

«Denne lille boken gir en nydelig innsikt i hvordan vi kan be uten at det blir tomme ord. Luther vil med enkle ord og eksempler gi deg et nyttig mønster for hvordan din bønn kan være en samtale med Gud og hans ord. Dette mønsteret gir deg mulighet til å grunne på Guds ord, takke for det Gud gjør, bekjenne det du ikke kan leve opp til og be om å få leve ut troen i livet. Jeg elsker åpenheten Luther har for at Den Hellige Ånd kan ‘forstyrre’ bønnen og lede oss til ny innsikt. Denne lille boken har oppmuntret meg til et levende bønneliv forankret i Bibelen. Den har lært meg å ha forventing til at Gud møter meg i bønnen. Du holder en liten skatt mellom hendene dine. Les den, la deg oppmuntre og bruk den.»

– Christian Lilleheim, lærer Bildøy bibelskole

Inspirasjon til et levende bønneliv

Luthers friske formuleringer og engasjerende veiledning i bønnelivet er endelig tilgjengelig på norsk! I denne lille boken blir Fadervår, de ti bud og trosbekjennelsen gjenopplivet, aktualisert og gjort til bønner for vanlige folk, slik som den opprinnelige adressaten, barbermester Beskendorf, hadde behov for. Forfatteren er kjent for ikke å spare på konfekten, og det gjør han heller ikke i dette skriftet. Man skulle tro at han kjente til vår tid når han slår an tonen med å adressere hvordan bønnen ofte blir ned-prioritert og at vi så lett kommer i andre tanker når vi først skal be. Boken gir nyttig hjelp for å lære seg konkrete og smarte bønnemetoder, inspireres til et levende bønneliv og samtidig øke forståelsen for grunnelementene i den kristne troen som Fadervår, budene og den apostoliske trosbekjennelsen er. Vis meg noen som ikke trenger dette! Luther har en egen evne til å sprenge bønnens dør åpen for oss og få fram essensen av vår tro, til lykke og salighet for mange. Wir sind alle Bettler.

– Silje Kiil, redaksjonsmedlem foross.no