Til toppen
Produktet er ikke aktivt!

Den store familiebønneboka: bønner fra vogge til grav

Bjørn Olav Hansen / Erling Thu
Produktnummer: 9758283681515

  • Utgivelsesår: 2023
  • Forlag: Ventura
  • Språk: Bokmål / nynorsk
  • Innbinding: Innbundet
  • Kategori: Bønn
  • Antall sider: 316
  • Forfatter: Bjørn Olav Hansen / Erling Thu

Den store familiebønneboka er en ressurs for familier og alle som ønsker å komme djupere inn i bønnens verden.

Alle mennesker, både små og store, har en medfødt trang til å be. Det er noe vi gjør fordi vi er levende mennesker. Mange møter bønn i hjemmet i form av bordbønner og godnattbønner, men vi trenger å lære flere av disse faste bønnene.

Hjemmet er en plass for bønn og takksigelse. Bønn fyller hjemmet med fred og trygg ro. Selv det fattigste hjem føles som ei lun borg når familien ber, for da bor kjærligheten og ømheten der, sammen med lengselen etter å lære Gud enda bedre å kjenne.

«Lær oss å be!» sa disiplene til Jesus. Bønnene fra kristne mennesker i nåtid og fortid kan lære oss mye om bønn. I denne boka finner du mange bønner fra farne tider. Når vi ber disse bønnene, går vi inn i den store flokken av bedende mennesker som bærer Gud i sitt hjerte. Når vi ber, blir vi alltid båret av Gud. Når vi bruker den rike bønnearven fra både Bibelen og kirkens historie, utforsker vi dypene i Gud og i oss selv. Omtanken for verdenen blir utvida. Horisonten blir større. Vi oppdager nye sammenhenger. Vi forstår at vi ikke er alene.

Den store familiebønneboka viser oss at mange har gått disse bønneveiene før oss. Bønner i de samme svingene av følelser. Bønner fra samme motbakkene på livets vei. Det har gått nedoverbakke, og oppoverbakke. Vi kviler på en bønnestein i hjemmet. Familiebønn er en pust i brattbakken som ånder fred.

Noen av bønnene er på bokmål, andre på nynorsk. Ver velsigna!