Til toppen

Den gode veien gjennom De tusen år

Øystein Johnson
Produktnummer: 9788299863377
Leveringstid:

inkl. mva.

  • Utgivelsesår: 2022
  • Forlag: Øystein Johnson
  • Språk: Bokmål
  • Innbinding: Heftet
  • Forfatter: Øystein Johnson

Den gode veien gjennom De tusen år tar særlig for seg to sider ved kristenlivet. Gud har alltid, fra menneskehetens Dag 1 hatt et ønske om at vi, krona på skaperverket hans, skulle søke og finne Ham. Det fins ikke noe bedre alternativ enn å gi Ham som gav oss ALT, råderett over livet i et Tusen takk. Det tryggeste og beste noe menneske kan drømme om er å være hos Jesus, som beseiret død, djevel og synd på korset, og forsonte Gud med oss. Han vil oss bare vel, midt i verden som ligger i det onde, med alle sine urettferdige og uforutsigbare følger. I en vrimmel av endetidssyn, løfter boka det klassisk amillianistiske korrektivet med det ene håpet, at vi lever i De tusen år nå, og at den dagen Jesus kommer tilbake for å dømme og lønne, da skal Han hente oss hjem til Guds himmel. Og vi skal evig bli hos ham.
Derfor er det ikke likegyldig hvordan vi lever våre liv her. Det tryggeste er å glede seg i Gud. Men vi har to naturer; den nye som fødes av tro ved Den Hellige Ånd, som vil det Gud vil, og vår gamle, som vil det Vi vil. Utfordringen er å la Ånden få større anledning til å prege oss, så selvlivet vårt kan dø. Da kan vi leve mere helt og fullt overgitt til Gud og i en kjærlig tjeneste for vår neste. Målet Gud har satt for oss, er himmelen. Viktig er det da å ikke kompromisse med alt som river ned. Vi har selv et  ansvar for å finne de rette skulderpar å stå på for å forstå Bibelen, for den er ikke alltid like enkel! Især ikke Åpenbaringen som her drøftes.
Boka tar grundig for seg Jesu gjenkomst, Satans bundethet x 3, Israel og kirken, Nytestamentets ene håp, og mange andre endetidsspørsmål.