Til toppen

Daglige doser: ordet og bønnen i hverdagen

Merete Håstø Albertsen
Produktnummer: 9788299856645
Leveringstid:

inkl. mva.

  • Utgivelsesår: 2023
  • Forlag: Jesus Kvinner
  • Språk: Bokmål
  • Innbinding: Spiral
  • Kategori: Andakt / bønn
  • Antall sider: 113
  • Forfatter: Merete Håstø Albertsen

Daglige Doser ble utgitt i forbindelse med JesusKvinners 20-årsjubileum. Ønsket med boken er å hjelpe deg i din daglige bibellesning. Du kan velge mellom tre ulike «spor» som systematisk tar deg gjennom Bibelen i et tempo som du ønsker.

 

Fra bokens bakside:

Hva har påvirket oss til å mene og tro slik vi gjør? Hva og hvem vil du og jeg la oss påvirke av? Familie og oppvekst, skole og arbeidskollegaer, media og sosiale kanaler, kjendiser og politikere, det vi leser og det vi lytter til, vil påvirke oss på ulike områder. Det er av vesentlig betydning hva vi tenker for i neste omgang sier vi det, og deretter gjør vi det gjerne. Eller har du noen gang gjort noe som du ikke har tenkt på eller sagt noe om i forkant Eller vi tenker for mye på at dette kan jeg ikke få til og så lar vi den tanken styre oss, og deretter gir vi opp den saken. - Og vi fikk så rett, for det var akkurat det vi tenkte!

Når våre tanker har så stor innflytelse på oss, vil det være klokt å vise aktsomhet over hva vi vil skal prege det vi tenker. En gammel søndagsskole sang går omtrent slik: «Vær forsiktig lille øye hva du ser. Vær forsiktig lille øre hva du hører. Vær forsiktig lille fot hvor du går.» Det er mye livsvisdom i disse strofene.
Det evige Ordet fra Gud, som Jesus Kristus sa at ikke en eneste tøddel skal forgå, har gitt styrke, livsvisdom, håp og frelse til mennesker i alle kulturer i tusener av år. I vår tid finnes mennesker som leser Guds Ord blant alle nasjoner i alle samfunnslag på de fleste språk. Det finnes ikke andre skrevne ord blant mennesker som har hatt en slik innflytelse!
Vi kan med stor frimodighet la Guds ord få rom i våre liv og la det få være en lykt for vår fot og et lys på vår sti. Vi inviteres inn, ikke bare til å få oppbyggelige tanker, men til et livsfellesskap med den levende Gud.