Til toppen

Berøringen: om det umulige møtet mellom Gud og menneske

Ellen Merete Wilkens Finnseth
Produktnummer: 9788293368526
Leveringstid:

inkl. mva.

  • Utgivelsesår: 2018
  • Forlag: Vårt Land
  • Språk: Bokmål
  • Innbinding: Innbundet
  • Kategori: Kristendom
  • Antall sider: 254
  • Forfatter: Ellen Merete Wilkens Finnseth

Hvem er Jesus - og hvilken betydning har svaret på spørsmålet? Ellen Merete Wilkens Finnseth tar oss med på en reise gjennom kirkehistoriens tidlige tenkere og mystikere. Hun leter etter svar på hvem Jesus er, men også på hvem den som spør er, hvem er hun selv? Forfatteren utforsker sammenhengen mellom våre liv og vår tro. Finnseth gir oss kloke og varsomme refleksjoner over Jesu fravær og nærvær, om å forsøke å gripe ham og å bli grepet, om å prøve å forstå og å gi etter for det uforståelige. Berøringen er en ærlig og lærd bok, som gir uventede og levende innblikk i visdom strukket over mange hundreår.

 

Utdrag fra boken:
Jeg sitter på morgentoget til Oslo. Rundt meg sitter de tause, alle de grå ansiktene som er på vei til jobben en tidlig vinterdag. Jeg vet at mitt eget ansikt er akkurat like grått og taust. Likevel fristes jeg et kort øyeblikk til å irritere meg over all denne passive eksistensen. Jeg rekker så vidt å tenke tanken før jeg innser at bjelken sitter i mitt eget øye. Og jeg legger merke til hvor små og snevre de er, de kategoriene jeg sanser mine medmennesker i. At det er i min egen avvisning, i mitt eget redde og snevre hjerte gråfargen blir til.

Et kort øyeblikk møter jeg blikket til den unge jenta som sitter skrått overfor meg. Et blikk som er fylt av en uuttalt sorg. Et blikk som ikke dømmer. Og bildet skifter, lyset forandres. Noe i meg åpner seg for undring over alle disse medmenneskene, som har kjempet seg opp til en ny dag, vi som deler dette stedet og dette øyeblikket i verden, mens toget bærer oss inn mot byens larm og arbeid. Vi som i stillhet sitter her med våre liv i fanget, ber våre tause bønner, lengter etter varme. Jeg vet at bak hvert eneste av de bleke ansiktene, bor kjærlighetens mulighet – det vil være en av dem som rekker meg en vennlig hånd dersom jeg om litt snubler på perrongen.