Til toppen

Batyr Nursen: fengslet, torturert, kastet ut av tre land

Stig Magne Heitmann
Produktnummer: 9788283651805
Leveringstid:

inkl. mva.

  • Utgivelsesår: 2024
  • Forlag: Ventura
  • Språk: Bokmål
  • Innbinding: Heftet
  • Antall sider: 226
  • Forfatter: Stig Magne Heitmann

Batyr Nursen var en av de første som ble kristne i Turkmenistan på 1990-tallet. Han ble frelst gjennom en jevnaldrende gutt som vitnet for den kriminelle vennegjengen som Batyr var leder for. Livet til Batyr snudde som 17-åring. Fra å være radikal med negativt
fortegn, ble han en radikal Jesus-etterfølger. Han opplevde å bli fri fra alkohol og narkotika og bli en troende som tok oppgaven på alvor. Han evangeliserte, smuglet inn bibler og viste Jesus-filmen til mange. Dette likte ikke myndighetene, og forfølgelsen startet.
Sammen med kona Enejan har de opplevd fengsel, tortur og trakassering. Gjennom utallige prøvelser måtte de flykte fra Turkmenistan til Usbekistan. Uten papirer og med falske pass gikk reisen videre til Russland og Norge. Men historien slutter ikke der. Misjonstjeneste i Tyrkia og satellitt-TV for å nå flere turkmenere og usbekere med evangeliet skjer nå fra Norge. Familien til Batyr teller i dag seks personer. De brenner for å formidle evangeliet langs den gamle silkeveien fra Kina til Europa. Misjonstjenesten har han kalt SilkPartners. (Se klaffen bak.) 
Batyr vil miste livet om han vender tilbake til Turkmenistan
Han var dømt til å bli hengt i Afghanistan.
Han ble forvist fra Tyrkia og er «persona non grata» per dags dato.