Til toppen

Å finne nådens språk: gjenoppdagelsen av det transcendente

Christopher Jamison
Produktnummer: 9788292922880
Leveringstid:

inkl. mva.

  • Utgivelsesår: 2023
  • Forlag: Efrem
  • Språk: Bokmål
  • Innbinding: Innbundet
  • Antall sider: 212
  • Forfatter: Christopher Jamison
  • Originaltittel: Finding the Language of Grace: Rediscovering Transcendence

«Christopher Jamison demonstrerer på briljant vis hvordan poesi og litteratur, om så av St. Teresa av Avila eller Marilynne Robinson, åpner for oss et nådens språk, som forvandler hvordan vi lytter og snakker, leser og skriver.» Timothy Radcliffe OP

Christopher Jamison er vel kjent i England gjennom radio og TV - i sær TV-serien «The Monastery» på BBC (Jamison er benediktinermunk) - samt sine bøker, som er utgitt på norsk av Efrem forlag. «Ditt hellige rom» var en oppfølger til den nevnte TV-serien, og senere kom «Lykke - klostervisdom for et godt liv». Jamison viser nå igjen sin evne til å formidle åndelig innsikt på en tilgjengelig måte. Denne gang om nåde - grace.

Det engelske grace har et bredt betydningsspekter som rommer idéen om det elegante, det yndige, det sømmelige og det velvillige, så vel som den spesifikt teologiske idéen om Guds nåde og barmhjertighet.
«Å finne nådens språk · Gjenoppdagelse av det transcendente» fokuserer på opplevelsene av nåde, som kjærlighet og glede, skjønnhet og godhet, og som vi sliter med å snakke om i dagens svært så business-aktige kultur, selv i kirkens indre liv.

«Nådens språk er universelt; alle kan lære å snakke det, enten de har en klart uttrykt religiøs tro eller ikke», skriver Jamison; hvordan gjenoppretter vi tillit? Hvordan kan vi lytte godt? Hva er den rette måten å lese tidens tegn på? Og hvordan kan vi revitalisere nådens språk i vår tid?